Molde – Rosenes by

molde locationRosenes by ligger i Romsdalsdelen av fylket Møre og Romsdal.

Historie

Molde ble by i 1742 og det vakre stedet ble raskt en turist attraksjon. Mye av æren skyldes kanskje keiser Wilhelm 2, som frem til første verdenskrig besøkte Molde og de norske fjordene hvert år. På 1800-tallet var Molde en by med idylliske trehus, samt parker og hager som bugnet av blomster. Slik oppstod tilnavnet «Rosenes by».

Aktiviteter i naturen

I Molde er det mye å se og oppleve. I nærheten finner du Veøya, som var et knutepunkt i vikingtiden. Fra utkikkspunktet Varden kan du oppleve Moldepanoramaet som byr på ikke mindre enn 222 tinder. I områdene rundt byen finner du også flere fosser, som Mardalsfossen og en hule der franskmenn på flukt fra tyskerne gjemte seg under andre verdenskrig. Molde ligger også like i nærheten for berømte turistattraksjoner som Trollstigen og verdens vakreste bilreise, Atlanterhavsveien.

Festivaler

Molde har mye kulturopplevelser for både fastboende og turister. I juli arrangeres den populære festivalen Moldejazz 2015 og om høsten er det Bjørnsonfestival. Sentrumslivet er også ganske livlig. I tillegg til butikker og kafeer, skjer det mye her av markeder og begivenheter for store og små.

Via Youtube:

Fotball

Molde er velkjent for fotball og byens lag avholder hjemmekampene på Aker Stadion. Ett av de mest populære attraksjonene i byen.

Kongebjørka og andre verdenskrig

Kongebjørka – Da tyskerne inntok Norge, rømte både regjeringen og kongefamilien til Molde. Kongen og kronprinsen holdt hus i Glomstua og ble avbildet ved siden av bjørka som vokste der. Denne bjørka ble slik et symbol på motstand og kampen mot urett. Den første bjørka måtte gi tapt, men bjørka kong Harald plantet på nittitallet, står enda. Det samme gjør flere andre bjørker i minnelunden som vokste frem.molde kommune

Mat og shopping

Molde har restauranter med både lokalt og internasjonalt kjøkken. Ingen grunn til å gå sulten. Butikkene er også mange og varierte, så det er gode muligheter for en riktig bypause etter at du har opplevd alt hva naturen rundt har å by på.